.

14 Nisan 2013 Pazar

Fırtınalı Dönemlerde Yönetim – Peter F.Drucker





İş dünyasında artık her sabah, bir başka değişiklik, gelişme ya da yeniliklere uyanıyoruz.

Sabah ofisimize geldiğimizde bile, dünkü söylemden farklı haberlerle karşılaşmak artık pek şaşırtıcı bir durum değil. Artık “Fırtınalı Dönem” iş dünyası için rutin bir hal almaya başladı ve buna alışıyoruz da diyebiliriz. Hiçbirşey olmaz dediğimiz firmaların yok olduğu, şirket birleşmeleri veya şirket satış haberleri gazetelerde sıradanlaştı bile.

Yok olmak, kaybolmak, savrulmak istemeyenler, yönetimin ve doğru liderliğin artık çok daha kritik bir öneme sahip olduğunu, hızla değişen bir çevrede yönetim sergilemenin etkinliğini çok iyi biliyor. Yönetim  dendiğinde, dünyada gelmiş geçmiş en iyi duayen, hatta bu bilim dalının yaratıcısı olarak da tanımlanan Peter Drucker, her zaman olduğu gibi bu dönemi de önceden öngörüyordu…1980 li yıllarda  kaleme aldığı “Fırtınalı Dönemlerde Yönetim” adlı kitap, işte tam da bu noktayı gösteriyor.

Kitap;  şirketlerdeki kriz yönetimini  ele alıyor ki, artık iş dünyasında her yöneticinin bir kriz yöneticisi olması gerekliliğini, her şirketin de iyi bir kriz yönetimi yaklaşımı olması gerekliliğini ve bu gereklilikleri yerine getirebilenlerin varlıklarını sürdürebileceklerini çok iyi biliyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederiz